About

“DYNAMISCH, NATUURLIJK EN AVONTUURLIJK”

Eigenaresse Merel Disselkoen (1976) is een ondernemende vrouw, samenwonend, moeder van vier kinderen en heeft een grote passie voor Afrika, natuur en alles wat puur is. Als finalist voor de FOTY Awards 2018 maakte ze onderstaande 1-minuut pitch.

Self-made entrepreneur
Na het behalen van haar Havo-diploma reisde ze op 18-jarige leeftijd meer dan een jaar door Australië en Nieuw Zeeland om het leven te ontdekken en te werken. Bevangen door de reiskoorts deed ze in de jaren die volgden met tussenpozen nog vele andere landen aan die veel indruk op haar maakten zoals Indonesië, Ecuador, Namibië, Zambia, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika.

MEREL IN SOUNDBITES

Belangrijkste levensles
Op je sterfbed kunnen zeggen dat je alles uit je leven hebt gehaald en dat je zélf je leven bijzonder hebt gemaakt voor jezelf én voor anderen.

Levensmotto
If you can dream it, you can do it!

Mooiste carrièremoment
De omhelzing van Johan Cruijff tijdens de opening van het Cruyff Court die we samen met de lokale bevolking in township Elandsdoorn in Zuid-Afrika bouwden.

Mooiste moeder-moment
De spontane kussen van m’n kinderen, zomaar in een onbewaakt moment, in je nek… smak, onbetaalbaar.

Mijn guilty pleasure
Een hele grote reep chocolade opeten, het liefst in één keer…

Ik zou willen dat ik beter was in
Een moment van niets doen, ik ben altijd bezig.

Dit leerde mijn moeder mij
Knuffelen en zelfstandigheid.

Wat geeft mij energie?
Hardlopen met Spijker, onze hond.

Zondagochtendritueel
Zondags ontbijt met het hele gezin, croissantjes bakken, verse jus, eitjes van onze eigen kippen en alle tijd nemen aan de ontbijttafel. Daarna een stevige boswandeling met z’n allen.

Cruyff Court in Zuid-Afrika
‘In 2004 en 2005 werd ze door Ndlovu Care Group i.s.m. de Johan Cruyff Foundation naar een township in Zuid-Afrika uitgezonden om de bouw van
een groot sportcomplex, inclusief het eerste Cruyff Court in Zuid-Afrika, te begeleiden.

‘Afrika voelde als mijn tweede thuis en ik ontmoette er veel mensen met talenten die ze door gebrek aan geld en mogelijkheden niet konden benutten.’

Droomvacature
Terug in Nederland kreeg ze een goede baan bij de KRO maar zegde deze na enkele jaren op om haar hart te volgen en haar eigen droomvacature te schrijven. Dit resulteerde in de start van Townshipsmile waarmee ze met succes sieraden, tassen en laptopsleeves uit Zuid-Afrika verkocht aan zowel de retail branche als eindgebruikers. Merel bouwt een brug tussen mensen hier en mensen daar en zet daarvoor de talenten van de mensen in Afrika in. Hun trots, eeuwenoude vakmanschap en persoonlijke verhaal is ongekend mooi.

Langzamerhand is de collectie verschoven naar Exclusieve Afrikaanse woondecoraties. Hiermee voorziet Merel Interieur designers, stylisten en particulieren van Afrikaanse eye catchers en bedient daarmee een exclusievere doelgroep. “Het interessante is dat ik nu met veel meer verschillende culturen en creatieve makers te maken heb dan voorheen en dat ik niet meer altijd in grote aantallen hoef te denken maar ook unieke stukken waar ik bij wijze van spreken tegenaan loop kan importeren.” Een paar maal per jaar reist ze naar het prachtige Afrika, op zoek naar de onontdekte schatten van dit magische continent.

Meer dan 30 reizen naar Afrika
‘Mijn kennis en ondernemerschap is niet door een opleiding of een papiertje ontstaan maar vanuit mijn hart en door mijn passie voor Afrika gegroeid.
Tijdens de meer dan 30 reizen die ik inmiddels naar Afrika heb gemaakt heb ik belangrijke en bijzondere contacten gelegd en ervaring opgedaan die van onschatbare waarde is voor Townshipsmile.

Authenticiteit
Als ik anderen mag geloven dan straal ik een bepaalde authenticiteit, eerlijkheid en oprechte interesse in de breedste zin van het woord uit. En zo voelt het ook van binnen. Ik zoek graag het avontuur op, solistisch maar zeker ook met mijn mooie gezin. Kansen zie ik of zoek ik op en ik weet op een eigen wijze het ijs te breken bij mensen van adel of van de werkvloer, door gewoon mezelf te zijn; spontaan, geïnteresseerd en soms knullig en onhandig.

Voor buitenstaanders lijkt het misschien dat veel dingen me zomaar aan komen waaien en dat alles vanzelf gaat. Niets is minder waar, maar ik snap hun gevoel wel. Je zult me vrijwel nooit horen klagen over te weinig slaap, het slechte weer of dat iets me te veel moeite kost. Simpelweg omdat ik klagen zo zinloos vind en het me niet verder helpt.

Ondernemersgeest
De ondernemersgeest heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder was een geboren ondernemer als oprichter en eigenaar van een succesvolle groothandel in houten cadeauartikelen. Binnen mijn eigen onderneming geef ik naast de import van Afrikaanse interieur design tevens vorm aan mijn sterke  behoefte om een steen te verleggen op deze aarde door het geven van lezingen tijdens netwerkbijeenkomsten met als pay off:

If I can dream it, I can do it!

Ik geloof namelijk heilig in deze overtuiging. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta in het leven, als moeder, vrouw van en zakenvrouw.’