Keynote speaker

ALTIJD AL JE EIGEN DROOMBAAN WILLEN CREËREN? MEREL DEELT OP GEPASSIONEERDE WIJZE HOE JOU DIT OOK GAAT LUKKEN D.M.V. HAAR ‘LESSONS LEARNED AND LESSONS PAID’ GEEN BUCKET LIST OP JE STERFBED MAAR NU LEVEN EN EEN STEEN VERLEGGEN OP DEZE AARDE.

Merel Disselkoen (1976) behaalde haar eerste Afrikaanse successen vanaf 2004 toen ze als projectmanager voor lange tijd naar Zuid Afrika werd uitgezonden door het Cruijff Foundation. Sindsdien is ze zakelijk en privé nauw verbonden met Afrika en deelt ze haar ervaringen via haar maandelijkse blog en boeiende presentaties door het hele land met backstage reportages en beelden uit Afrika.

Na afronding van het project in Zuid Afrika is ze ieder jaar meerdere malen naar Afrika afgereisd om talentvolle ondernemers uit de townships te ontmoeten. In 2012 resulteerde dit in de start van Townshipsmile, een onderneming die trendy producten met een goed verhaal uit Afrika verkoopt. Hiermee heeft Merel een persoonlijke en zakelijke succesformule met talenten uit Afrika gecreëerd.

In 2014 reisde ze samen met haar man en hun (toen nog) drie kinderen onder de 5 jaar door afgelegen gebieden van Afrika. Tegen de adviezen van anderen in gingen zij hun droom achterna, een onvergetelijke ervaring.

GASTSPREKER GEZOCHT?

Merel Disselkoen is te boeken als gastspreker voor klein en groot publiek met de volgende onderwerpen, of een combinatie daarvan:

 • Waar word je nou écht blij van? Creër je eigen droombaan
 • Van havo-meisje naar change maker
 • The Ultimate Business Trip: Een waanzinnige zes-daagse incentive naar zowel luxueus als back stage Zuid-Afrika met o.a. ontmoetingen met startende talentvolle ondernemers in Zuid-Afrika.

Neem contact op voor informatie over deze bijzondere presentatie.

Referenties

 • “Een waar ondernemersverhaal vol respect voor mens en cultuur. Een lezing die je ook aan het denken zet: ‘Hoe ondernemend ben IK eigenlijk? Streef ik wel echt mijn dromen na?’ Oftewel… ‘Leef ik wel ECHT het leven dat ik wil leven?’ Merel is motiverend, enthousiasmerend en overtuigend in al haar puurheid. Een absolute aanrader!”

  Gea Hogeveen – Vrouwen & Zaken

 • “Merel heeft een hoge gunfactor, straalt kracht en authenticiteit uit en weet anderen moeiteloos te motiveren om hun dromen waar te maken.”

  Annet Schram – FRAS Training

 • “Jouw presentatie was plezierig en vermakelijk om naar te luisteren en te kijken. Een keer geen zielig verhaal over Afrika. Een combinatie van dromen, onbevangenheid, doen en leren. Jouw verhaal was een mooi begin van het nieuwe jaar en was daarnaast een hele goede opstart voor onze nieuwjaarsreceptie in een gemoedelijke sfeer.”

  Aart Kous – Jecor Professioneel B.V.